vineri, 13 aprilie 2012

Vineri 13


De-a lungul timpului oamenii s-au ferit de VINERI 13. Datorita cifrei 13 care aduce ghinion + vineri, malefiiic! Iata cateva superstitii legate de aceasta zi:
-Data de vineri 13 apare de 688 de ori în 400 de ani, de mai multe ori decât, de exemplu, o zi de sâmbătă 13, care apare de 684 de ori.

-Vinerea era ziua din săptămână în care erau executaţi prizonierii în Roma Antică şi, mai târziu, ziua când erau spânzuraţi cei condamnaţi în Marea Britanie.

-În Evul Mediu, vinerea era cunoscută ca "sărbătoarea vrăjitoarelor", despre care se spunea că sunt organizate în adunări de câte 13.

-Mii de călugări-soldaţi ai Cavalerilor Templieri au fost omorâţi de regele francez Ludovic al IV-lea, într-o zi de vineri 13, în 1307.

-Misiunea de pe Lună Apollo 13 a fost lansată la ora 13.13 şi a fost abandonată pe 13 aprilie 1970.

-Un asteroid aflat la depărtare de Terra ar putea lovi planeta vineri, 13 aprilie 2029, iar la viteza de 28 km/h ar putea avea forţa a 65.000 de bombe atomice.
Mi s-au parut interesante si am dorit sa le impartasesc cu voi. :D

2 comentarii:

  1. Nu stiam lucrurile astea :D
    Multumesc pentru informatii. Interesant articol:)
    Tie iti este teama de ziua de vineri,13?
    Eu cred ca ziua de vineri 13 "aduce ghinion" doar pentru ca o masa mare de oameni au inceput sa creada cu tarie acest lucru.Iar cum gandul nostru este creativ... GAND + ACTIUNE = MIRACOL
    Orice emotie puternica din spatele unui gand, apare in viata ta sub forma de experienta.Cum e cand milioane de oameni cred ca ziua de vineri 13 aduce "ghinion"? :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu le stiam... Dar mi s-a parut interesant.Si da, mintea omului face miracole si ajung la vorba aceea "din tantar fac armasar".

      Ștergere